اگر در حال تغییر طراحی داخل منزل خود یا خرید خانه جدیدی هستید و نمیدانید چه سبکی را برای دکوراسیون داخلی خانه خود استفاده کنید، مطلب زیر را بخوانید. احتمالاً تا این لحظه نام انواع سبک های طراحی داخلی مانند طراحی داخلی کلاسیک، معاصر، مدرن، صنعتی یا دیگر سبکها به گوشتان خورده است. انواع سبک های طراحی داخلی زیادند و شما باید تصمیم بگیرید کدام یک با روحیات و سبک زندگی شما همخوانتر است؟
خانه محلی است که زمان زیادی را در آن میگذرانید. روزهای شاد و غمگین خود را در این فضا تجربه میکنید، کار میکنید، مهمانی میدهید، استراحت میکنید، پس بسیار مهم است که دکوراسیون داخلی خانهتان به گونهای باشد که در فضای خانهتان احساس راحتی کنید و آن را دوست داشته باشید. اولین قدم این است که با سبک های طراحی داخلی آشنا شوید و سلیقه خود را بشناسید.
سبک طراحی داخلی مدرن

بهتر است قبل از هر توضیحی روشن کنیم که سبک طراحی دکوراسیون داخلی «مدرن» و «معاصر» دو سبک داخلی متفاوت هستند. سبک طراحی داخلی مدرن با طرحهای رنگی خالص و ساده و استفاده زیاد از شیشه و استیل و پالت رنگی با رنگهای اصلی همرا با سایههای محو آبی، قرمز و سایر رنگهای اصلی شناخته میشود.
دکوراسیون داخلی خانه معاصر ترکیبی از سبک های معماری داخلی دورههای مختلف است اما سبک های طراحی داخلی مدرن مربوط به یک دوره خاص است – طلوع قرن بیستم. این سبک ریشه در سبک های طراحی داخلی و معماری آلمانی و اسکاندیناویایی دارد و تمرکز طراح بر روی کاربرد و عملکرد است و نه بر روی فرم. برای خواندن درباره طراحی مدرن مطلب «چگونه خانه خود را به سبک مدرن طراحی کنیم؟» بخوانید.
فضاهای نشیمن مدرن به شیوه مینیمالیستی با پلانهای باز طراحی میشوند و پالت رنگی استفاده شده در وسایل خانه بیشتر متمرکز بر رنگهای اصلی و متضاد است. مبلمان استفادهشده در دکوراسیون داخلی خانه کاربردی، ساده است. نورهای طبیعی نقشی اساسی در نورپردازی یک خانه مدرن دارند و به شکلی بر نورپردازی تاکید میشود که عناصر خاص، ویژگیهای معماری و مجسمهها برجسته شوند. اگر به طراحی داخلی آپارتمان مدرن علاقهمندید آباژورهای ازنور میتوانند نورپردازی خانه شما را تکمیل کنند. خطوط منظم و مشخص لوسترها و آباژورهای ازنور و پالت رنگی متنوع آنها با یک دکوراسیون مدرن همنشین است. برای دیدن لوسترها و آباژورهای ازنور اینجا کلیک کنید.
برای طراحی داخلی آپارتمان و خانه خود میتوانید:
- از رنگهای خنثی و رنگهای مشکی، سفید، خاکستری یا بژ استفاده کنید.
- مبلمانی با رنگ خنثی انتخاب کنید و با استفاده از کوسنهایی با رنگ تند به پالت رنگی خانه جان بدهید.
سبک دکوراسیون داخلی خانه معاصر

طراحی داخلی معاصر یکی از انواع سبک های طراحی داخلی است که از همنشینی سبک های معماری داخلی گوناگونی تشکیل شده که در عصر حاضر در جهان مد مطرح هستند. سبک های طراحی داخلی ای که در دهه ۲۰۰۰ “معاصر” بود، لزوماً امروزی نیست، اما دکوراسیون داخلی خانهای که در آن زمان “مدرن” بود، همچنان “مدرن” باقی مانده و مدرن خواهد ماند. به عبارت دیگر، طراحی مدرن با گذشت زمان تغییر نمیکند، در حالی که سبک معاصر و امروزی سبکی سیال است.
سبک طراحی داخلی معاصر این ویژگی را دارد که میتواند با فضای هر اتاقی خود را وفق دهد، چه اتاق خواب باشد، چه اتاقنشیمن یا حتی آشپزخانه. طراحی داخلی آپارتمان معاصر ترکیبی از سبک های طراحی جدید و قدیمی است که محیطی دنج، بهروز، کارا و جذاب را برای زندگی فراهم میکند.
در خانههای معاصر پلانهای خانه آزاد هستند و از نور طبیعی زیادی استفاده میکنند. تلاش بر این است که متریالی که در طراحی ساختمان استفاده میشود سازگار با محیط زیست باشد و در انرژی صرفهجویی کند. رنگهای مورد استفاده در این سبک طراحی داخلی معمولاً خنثی هستند که با استفاده از مبلهایی با رنگهای روشن، نقاشی و مجسمه میتوان به این ترکیب رنگ تنوع بیشتری داد. بیشتر وسائل استفاده شده در خانههای سبک معاصر متعلق به زمان حال هستند اما با تنوع در استفاده از وسایل روشنایی از دورههای مختلف میتوان فضای خانه را منحصربهفرد کرد.
برای طراحی داخلی خانه معاصر میتوانید:
• با ایجاد سایههای سرد و رنگهای خنثی مانند سفید، خاکستری، مشکی و بژ به فضای خانهتان جان بدهید.
• از وسائل ساخته شده از کنف و چوب بافتدار، لامپهای رومیزی و زمینی با طرحهای مدرن و کابینتهای دستساز برای ایجاد حسی متفاوت استفاده کنید.
• با انتخاب مبلمانی از جنس چوب یا استیل با لبههای خمیده و سطوح درخشان فضای نشیمن خانهتان را متمایز کنید.
سبک طراحی داخلی میانهقرن

این سبک از انواع سبک های طراحی داخلی است در اواسط قرن پس از جنگ جهانی دوم رایج بود. مانند آثار هنری آن روزها، این سبک طراحی داخلی نیز بر استفاده از رنگها تأکید داشت. همهچیز، چه دیوار، چه تابلوها و وسائل خانه در این دوران رنگارنگ بود و گل و گیاهان داخلی به وفور در فضا یافت میشد.
راحت بودن، ایده اصلی این سبک دکوراسیون داخلی است و به همین دلیل این سبک یکی از محبوبترین سبک های طراحی داخلی است که شخصیت و روحیات صاحبخانه را در خود بازتاب میدهد.
معمولا مرکز تمرکز اتاق نشیمن این سبک یک نقاشی یا مجسمه است. خطوط تمیز، فضاهای خالی و سادگی، برخی دیگر از ویژگیهای چشمگیر سبک طراحی داخلی میانه قرن هستند.
مجسمهها، اشکال گرافیکی و رنگهای بسیار اشباع شده که دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی را یادآوری میکنند، به خانه شما رنگ و بو میبخشند. در همین دههها بود که مردم متوجه شدند در دکوراسیون داخلی خانه علاوه بر کاربردی بودن فضاها نیاز به فضاهای کافی برای فعالیتهای اجتماعی دارند. از این رو این سبک مکانهای مشترک زیادی در سراسر خانه ایجاد میکند. پس اگر فردی بسیار اجتماعی هستید، به سراغ این سبک طراحی داخلی بروید که مناسب روحیات شما است.
سبک طراحی داخلی مینیمالیستی

سبک طراحی داخلی مینیمالیستی از استرالیا شروع شد و همچنان سبکی بسیار محبوب است. این سبک در تمام جنبههای طراحی داخلی، از مبلمان ساده گرفته تا پالتهای رنگی خنثی و اکسسوریهای کاربردی اما نه پر زرق و برق، بر مینیمالیسم و سادگی تاکید دارد. در این سبک، همه چیز ساده و ضروری است.
سبک طراحی داخلی اسکاندیناوی

سبک طراحی داخلی اسکاندیناوی ترکیبی از انواع سبک های طراحی داخلی است که در قرن بیستم در پنج کشور شمال اروپا یعنی نروژ، سوئد، دانمارک، فنلاند و ایسلند پا گرفت. در این سبک با یک فضای داخلی مینیمالیستی، کاربردی و ساده مواجهیم.
فضاهای داخلی این خانهها ساده، بسیار کاربردی اما در عین حال گرم است. وجه تمایز این سبک با سبک مینیمالیستی این است که این سبک بر مقرون به صرفه بودن دکوراسیون داخلی خانه و نه فقط ضرورت آن تاکید دارد.
مبلمان گرد، جزئیات ارگانیک و ساده و همچنین پالتهای رنگی سیاه و سفید از مشخصههای این سبک طراحیاند. همچنین در این سبک فضاها را با چیدمان در یک فضا و ایجاد فضاهای خالی تفکیک میکنند. میتوان این سبک را ترکیبی از مینیمالیسم و سبکهای میانهقرن دانست.
سبک طراحی داخلی التقاطی

سبک التقاطی از ایدهها و طرحهای زیادی الهام میگیرد و فضاهایی را ایجاد میکند که غنی، لایهلایه و پر از عناصر و الهاماتی از دوران و سبکهای مختلفند. این سبک عناصر متضاد، رنگها و بافتها را برای حسی منحصربهفرد کنار هم میآورد.
اتاقهایی که با سبک التقاطی طراحی شدهاند دارای چندین نقطه کانونی هستند و روی متعادل کردن رنگها و بافتها کار میکنند تا نگاه را به نقطهای خاص خیره نکنند.
در این سبک دیوارها معمولاً بیپیرایه نگه داشته میشوند و به طراح اجازه میدهند تزیئناتی را به خانه اضافه کند که اثرگذار باشد، اگر نه دیوارهای شلوغ جلوه آنها را تحتالشعاع قرار خواهد داد. در این سبک اگر میخواهید به اتاق گرما و عمق بدهید، میتوانید از رنگهای تیرهتر استفاده کنید و با استفاده از بافتها و الگوها، دکوراسیون التقاطی خود را با روحیه خود هماهنگ کنید. استفاده از بافتهای متضاد میتواند حس التقاطی به یاد ماندنیای در خانه شما ایجاد کند.
در خانههای التقاطی از پالتهای رنگی ساده بافتدار استفاده میشود. از این رو، بسیاری از طراحان سعی میکنند حداقل سه بار از یک بافت در سراسر خانه استفاده کنند.
سبک طراحی داخلی صنعتی

طراحی ساختمان صنعتی ترکیبی از زیبایی و کاربرد است. این سبک همانطور که از نام آن پیداست، یک خانه به سبک صنعتی با مصالح ساختمانی در معرض دید است. طراح داخلی سعی میکند فضایی شیک با تمرکز واضح بر عملکرد و کاربرد ایجاد کند و به عناصر مدرن حسی ارگانیک بدهد.
این خانهها معمولاً پلانهایی آزاد دارند و وسائل به گونهای در آنها چیده شده تا فضا را بشکند. این سبک یکی از سادهترین سبک های طراحی داخلی برای پیادهسازی در خانه است است چرا که متریال همراه با برخی عناصر صنعتی بر روی یک پالت رنگی خنثی قرار میگیرد.
سبک طراحی داخلی کانتری فرانسوی

سبک طراحی داخلی کانتری فرانسوی ترکیبی از عناصر مجلل، گرانج و سنتی است. کابینتها حالتی آنتیک و قدیمی دارند. این سبک به طراحی داخلی مدرن انتقالی شبیه است و در آن از تلفیقی از وسائل عتیقه فرانسوی، گرانج و مدرن استفاده میشود و نسبت به سبک انتقالی زنانهتر تلقی میشود.
سبک کانتری فرانسوی یکی از سبک های معماری داخلی بسیار محبوب است و راحتی و ظرافت را تداعی میکند. از ویژگیهای متمایزکننده این سبک میتوان به استفاده از پارچههای طرحدار، اثاثیه و اکسسوریهای رنگشده اشاره کرد که جنسشان چوبی است یا از مادهای طبیعی ساخته شدهاند. از مشخصههای اصلی این سبک رنگهای غنی، نقشهای برجسته با رنگهای گرم مانند زرد ملایم، طلایی، صورتی و کرم است.
طراحی دکور آسیایی

طراحی داخلی به سبک آسیایی که گاهی طراحی شرقی هم نامیده میشود از جوامع ژاپن، چین، ویتنام، تایلند و سایر جوامع شرق دور الهام میگیرد. وسایل و تزیئنات با نقوش حیوانات و جانوران اساطیری، کوزههای دمیتاس، گلدانهای بزرگ و تنگهایی با طرحهای پیچیده در رنگهای مختلف چون آبی و سفید در این خانهها به وفور یافت میشود.
طراحی داخلی ژاپنی بر ایجاد فضایی آرام و طبیعی تاکید دارد و تلاش میکند در طراحی داخلی خانه، پیوند با طبیعت را حفظ کند. کشورهای آسیایی به دلیل آب و هوای گرم و سبک زندگی ساحلی، به استفاده از عناصر طبیعی فراوان و اثاثیه چوبی معروف هستند.
سبک طراحی داخلی سنتی

طراحی داخلی سنتی از سبکهای طراحی داخلی مختلف قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی الهام گرفته است و آن سبکها را به شکلی مدرن بازمیآفریند. این سبک مناسب کسانی است که از عتیقهجات و آثار هنری کلاسیک، فضاهای غریب و قدیمی لذت میبرند.
در یک خانه سنتی غالبا آثار هنری عتیقهای را میبینیم که داستان جالبی در پس خود دارند و میتوانند سرآغاز گفتگوهای جالبی در یک مهمانی یا دورهمی شوند. تصور کنید که یک لوستر و قالیچه با بیش از ۱۵۰ سال قدمت که در یک بازارچه محلی پیدا کردهاید چه حس و اتمسفر جذابی به خانهتان اضافه میکند. شادابی و تقارن مشخصه اصلی سبک سنتی است و منسوجات و از رنگهای غنی به طور گسترده در این سبک استفاده میشود.
سبک طراحی داخلی انتقالی

طراحی داخلی Transitional برداشتی مدرن از عناصر طراحی کلاسیک است. این سبک یکی از محبوبترین سبک های طراحی داخلی است و عناصر مردانه و زنانه فضا را از نظر زیباییشناختی متعادل میکند. برخی از ویژٓگیهای برجسته یک خانه انتقالی عبارتند از معماری ساده، خطوط تمیز، نقاط کانونی متمایز، متریال فلزی و بافتدار.
در آخر
سبک های طراحی داخلی متنوعاند. بهتر است اگر سبک طراحی داخلیای نظرتان را جلب کرده درباره آن بیشتر تحقیق کنید، عکسهای زیادی ببینید، آن سبک را در خانهتان و با وسایلتان تصورکنید و برنامههای روزانه خود را در آن فضا تخیل کنید. ممکن است سبکی که انتخاب کردهاید بسیار جذاب باشد اما برای زندگی شما کاربردی نباشد.
اگر به نتیجه رسیدید و یکی از انواع سبک های طراحی داخلی را انتخاب کردید، برای نورپردازی خانهتان از چراغهای ازنور هم دیدن کنید. چراغهای ازنور به بسیاری از سبکهای معماری داخلی جلوه میدهند و فضایی مدرن و منحصربهفرد به خانه شما میبخشد.