مجله
سبک زندگی
۵ نکتۀ کلیدی برای انتخاب لوستر اتاق نشیمن و پذیرایی

۵ نکته کلیدی درانتخاب لوستر برای پذیرایی

لوسترها یکی از اصلی­ترین نمونه‌­های تجهیزاتِ تزیینیِ نورپردازی هستند. لوستر در هر فضا، مانندِ جواهری­ست که بر بالای تاجِ اتاق می‌­درخشد و معماری، لوازم و دکوراسیون را برجسته می‌­کند. این مسئله بخصوص در موردِ اتاق پذیرایی یا اتاق نشیمنِ خانه، اهمیتی خاص می‌­یابد چرا که این اتاق، مرکزِ بیشترِ فعالیت‌­های شبانه روزِ افراد در خانه است و همچنین معمولا بیشترین و برجسته‌­ترین عناصرِ دکوراسیون را در خود دارد. انتخابِ لوسترِ مناسب پذیرایی، هم فضایی گرم و دلچسب برای وقت­‌گذرانیِ ساکنین فراهم می­‌کند و هم چشم­‌اندازی شیک و جذاب پیشِ چشمِ میهمانان می‌گستراند. این انتخاب برای همۀ بخش­های داخلی خانه و بخصوص اتاق نشیمن، می‌­تواند تا حدودی پیچیده باشد چرا که از یک سو پارامترهای متعددی در این انتخاب باید مورد توجه قرار گیرند و از سوی دیگر گزینه‌­های پیشِ رو بسیار متنوع و پرتعداد هستند. با این حال اگر شما از تعدادِ مشخصی قواعدِ فنی و زیبایی­‌شناختی پیروی کنید، می‌­توانید در انتخاب لوستر برای پذیرایی به بهترین نتیجه دست پیدا کنید. پیش از انتخابِ هر لوستر، شما باید این موارد را به درستی مورد توجه قرار داده و برای خود روشن کرده باشید. در ابتدا از خود بپرسید:

  • آیا اندازه و ارتفاعِ لوستر برای اتاق، مناسب است؟
  • آیا طراحی و فرمِ لوستر، با لوازم و دکوراسیونِ اتاق هماهنگ است؟
  • آیا میزانِ نورِ تولید شده توسطِ لوستر برای کارکردِ خاصِ آن کافی است؟
  • آیا شکلِ لوستر، تکمیل‌­کنندۀ فضا و محیطِ اتاق هست؟
  • آیا موادِ اولیۀ استفاده شده در لوستر، با دکوراسیون و فعالیت­هایی که در اتاق انجام می‌­شود، هماهنگ است؟

زمانی که پاسخِ این سؤال­ها را پیدا کردید، گامِ مهمِ اول برای انتخابِ لوسترِ مناسب نشیمن را برداشته‌­اید. در این مقاله قصد داریم با هم مهم­ترین نکاتی را که باید در انتخابِ لوستر اتاق پذیرایی به آن­ها توجه کنید، مرور کنیم. اگر در مرحلۀ انتخاب لوستر برای این اتاق هستید، از لوسترهای ازنور دیدن کنید.

قطر و ارتفاع لوستر برای پذیرایی

قطر و ارتفاع لوستر برای پذیرایی ۱

از آن­جا که لوستر یکی از بزرگ­ترین اشیاء موجود در اتاق پذیرایی است که در نقطه­‌ای چشمگیر نیز قرار دارد، مسئلۀ سایز و ارتفاعِ آن از اهمیتی ویژه برخوردار است. لوستری بیش از اندازه کوچک تعادلِ فضا را به کلی بر هم خواهد زد و لوستری بزرگ­تر از اندازۀ مناسب، علاوه بر لطمه زدن به زیبایی و تناسبِ فضا، سایرِ اجزای دکوراسیون را که قطعا با دقت انتخاب کرده‌­اید تحت تأثیر قرار خواهد داد و به پس‌­زمینۀ توجهِ افراد خواهد راند.

طبعا سایزِ لوستر مناسب پذیرایی ، تابعِ بزرگی و کوچکیِ اتاق پذیرایی شماست اما برای محاسبۀ حدودیِ اندازۀ مناسب، نیازی به حدس و تخمین نیست چرا که شما می­‌توانید از یک فرمول برای این کار استفاده کنید. بر اساس این فرمول، جمعِ طول و عرضِ اتاق بر حسب واحدِ فیت، برابر است با قطرِ لوستر بر حسبِ واحدِ اینچ. بعنوان مثال، قطرِ لوسترِ مناسب برای اتاقی با ابعاد ۲۲ در ۱۴ فیت،  برابر است با ۲۲+۱۴ یعنی ۳۶ اینچ. البته دقت داشته باشید که نتیجۀ این فرمول، عددی دقیق نیست که لزوما باید رعایت شود، بلکه این عدد، یک نقطۀ شروع و راهنما برای شماست که بر پایۀ آن انتخابی صحیح‌­تر داشته باشید. همچنین اگر ساختار اتاق پذیرایی و سلیقۀ شما به گونه‌­ای­ست که نمی‌­خواهید لوستر را در وسط استفاده کنید، می‌­توانید با استفاده از این فرمول و با در نظر گرفتنِ طول و عرضِ بخشی از اتاق که لوستر در آن قرار می­‌گیرد، اندازۀ حدودیِ مناسب را به دست آورید.

بیشتر بخوانید: نکات کلیدی انتخاب لوستر برای فضاهای کوچک

قطر و ارتفاع لوستر برای پذیرایی ۲

برای محاسبۀ ارتفاع مناسب لوستر از سقف نیز فرمولی وجود دارد که می‌­تواند به شما در این زمینه کمک کند. برای استفاده از این فرمول باید ارتفاع سقف اتاق را بر حسبِ فیت، ابتدا در ۲.۵ و سپس در ۳ ضرب کنید. فاصلۀ دو عددِ به دست آمده بر حسبِ اینچ، ارتفاع مناسبِ لوستر خواهد بود. بعنوان مثال برای اتاقی با ارتفاع ۸ فیت، ارتفاع مناسبِ لوستر بین ۲۰=۸x۲.۵ و ۲۴=۸x۳ اینچ خواهد بود. مجددا توجه داشته باشید که این فرمول­ها صرفا برای محاسبۀ مقداری حدودی هستند نه قواعدی دقیق و قطعی. ارتفاع مناسبِ لوستر در هر اتاق نهایتا تنها با توجه به مشخصاتِ خاصِ آن و بررسیِ میدانی و موردی می‌­تواند مشخص شود. همچنین اگر شما از اتاق پذیرایی­تان برای صرف غذا هم استفاده می‌کنید و قصد دارید لوستر را بالای میز غذاخوری نصب کنید، قاعده­ حدودی برای ارتفاعِ لوستر از سطح میز، ۷۶ سانتیمتر است. همچنین بر طبقِ همین قاعده، طول لوستر نباید بیش از یک‌سومِ طولِ میز باشد تا متعادل‌­ترین و خوشایندترین تناسب در فضا ایجاد شود.

راهنمای انتخاب لوستر برای پذیرایی با توجه به کارکرد، شدت و نوعِ نور

راهنمای انتخاب لوستر برای پذیرایی با توجه به کارکرد، شدت و نوعِ نور

پیش از هر چیز به این نکته توجه داشته باشید که هدفِ اصلی از انتخاب لوستر برای پذیرایی، اضافه کردنِ شکوه و حس و حال به فضای اتاق است، بنابراین انتظار نداشته باشید که یک لوستر، به تنهایی نقشِ منبع نور اولیه و کامل را برای اتاق پذیرایی­تان ایفا کند. لوستر می‌­تواند عنصری دکوراتیو و بسیار مؤثر باشد که با نور و حضورش، به لوازم و دکوراسیونِ اتاق­تان، جلوه­ای لوکس و زیبا می‌­بخشد. در کنارِ آن شما باید منابعِ نوریِ دیگری را هم به اتاق اضافه کنید که مجموعا روشناییِ لازمِ فضا را تأمین کنند. نحوه انتخاب لوستر نشیمن و پذیرایی می‌تواند براساس میزان نور لازم در محیط  باشد.  فرمولی که برای محاسبۀ میزان نورِ عمومیِ لازم در هر محیط وجود دارد، عبارت است از حدود ۲۰ تا ۷۰ لومن نور برای هر فیت مربع از مساحت، بسته به کارکرد فضا. شما با محاسبۀ حدودیِ این میزان، می‌­توانید سهمِ روشناییِ هر منبعِ نور از جمله لوستر را در فضا مشخص کنید. همچنین می‌­توان از لوسترها در مناطقِ غیر مرکزیِ اتاق نیز بعنوان نور کاری استفاده کرد. بسته به انتخابِ شما در هریک از این موارد، لوستری که استفاده می­‌کنید می­‌تواند فراتاب، فروتاب، حباب­دار و پوشش‌­دار یا نیمه‌­حباب­دار باشد. بعنوان مثال برای ایجادِ بخشی از نورِ عمومیِ اتاق، لوستر ترجیحا باید فراتاب یا حباب­‌دار باشد تا نوری گسترده‌­تر و نرم‌­تر ایجاد کند، اما اگر لوستر را بعنوانِ نورِ کاری در نظر گرفتید، انتخابِ لوستری فروتاب با نوری متمرکز، مناسب­‌تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: ۱۰ نکتۀ مهم و کاربردی در انتخاب لوستر

شکل لوستر مناسب پذیرایی

شکل لوستر مناسب پذیرایی

چنان که اشاره شد لوستر نقشی بسیار مهم در دکوراسیون اتاق ایفا می­‌کند. نقشی که می­‌تواند خنثی، آسیب­‌رسان و یا کامل‌­کننده و هماهنگ باشد. به همین خاطر شکلِ ظاهریِ لوستر از اهمیتی ویژه برخوردار است. بسیاری از لوسترها فرمی دایره‌­ای شکل دارند. این شکلِ کلاسیک، تقریبا می‌­تواند با هر اتاقی سازگار باشد. لوسترهای مدرن­‌تر، از نظرِ فرم بسیار دگرگون شده­‌اند و فرم­هایی مربع، بیضی یا مثلث‌­شکل دارند که برای چشم‌گیرتر بودن انتخاب می­‌شوند. با این وجود، مهم­ترین عنصر در شکلِ یک لوستر، سطحِ مقطعِ آن است یعنی فرمی که شما وقتی از کنار به آن نگاه می­‌کنید می­‌بینید. این فرم باید در هماهنگیِ کامل با سبک و فرمِ دکوراسیون و لوازمِ اتاق پذیرایی شما باشد. بخصوص اگر زیرِ لوستر، عنصری دکوراتیو یا یکی از لوازمِ اتاق قرار دارد، باید به شکلِ آن توجه شود. عنصرِ تقارن می‌­تواند در چنین مواردی منظره‌­ای جذاب و متعادل خلق کند. بعنوان مثال قرار گرفتنِ میزی با سطحِ مثلث­‌شکل زیرِ لوستری هرمی، منظره­ای تأثیرگذار و خاص ایجاد خواهد کرد. همچنین اگر در اتاق پذیرایی‌­تان آثار هنریِ زیبایی دارید که می‌­خواهید مورد توجه قرار گیرند، ترجیحا از لوستری با ساختارِ نه چندان پیچیده استفاده کنید تا توجه­‌ها را به خود جلب نکند و باعثِ به حاشیه رانده شدنِ آن آثار نشود. شکلِ لوستر می‌­تواند در گردش و دمای هوای اتاق نیز تأثیر داشته باشد. این مسئله بخصوص در مواردی که لوسترِ شما لامپ­‌های متعددِ رشته‌­ای دارد که تولیدِ حرارت می‌کنند، دارای اهمیت است. نهایتا این ذوق و خلاقیتِ شما در نحوه انتخاب لوستر برای پذیرایی است که حرفِ آخر را می‌­زند. به اتاق و همۀ اشیاء موجود در آن نگاه، و لوستری را انتخاب کنید که در کنارِ دیگر عناصر و لوازم، چشم­اندازی منسجم، یکپارچه و تأثیرگذار را پدید بیاورد.

راهنمای انتخاب لوستر برای پذیرایی براساس مواد اولیه

راهنمای انتخاب لوستر برای پذیرایی براساس مواد اولیه

موادِ اولیه‌­ای که لوستر از آن­ها ساخته شده بر کیفیت روشنایی، بازتابِ نور و حس و حالِ اتاقِ پذیراییِ شما تأثیر می‌گذارند. لوسترهای کلاسیکِ ساخته شده از کریستال و فلز از جملۀ پرطرفدارترین انواعِ لوستر هستند. با این حال علاقه به لوسترهای آلومینیومیِ براق و پلاستیکی، میانِ صاحبانِ خانه­‌هایی با دکورِ مدرن و فتوریستی در حالِ افزایش است. لوسترهای چوبی نیز در میانِ هوادارانِ سبک­‌هایی از دکوراسیون مانندِ سبکِ روستایی (Rustic) یا خانۀ­مزرعه‌­ای (Farmhouse)، جایگاه ویژۀ خود را دارند.

موادِ اولیه همچنین بر دمای رنگِ نورِ تولید شده توسط لوستر اثر می­‌گذارند. آیا شما نورِ گرمِ زردرنگ را ترجیح می­‌دهید یا نورِ سردِ آبی را؟ هرکدام از این انتخاب­‌ها، استفاده از لوسترهای متفاوتی را ایجاب می‌­کنند.

برای انتخابِ لوستر اتاق نشیمن، علاوه بر این موارد به لوازم و دکوراسیونِ اتاق پذیرایی‌تان هم توجه کنید و جنسِ مناسبِ مواد اولیۀ لوستر را هماهنگ با آن­ها انتخاب کنید.

راهنمای انتخب لوستر نشیمن براساس مصرف انرژی و طولِ عمر

راهنمای انتخب لوستر نشیمن براساس مصرف انرژی و طولِ عمر

آخرین نکتۀ مهم در انتخابِ لوستر، توجه به میزانِ مصرف و طولِ عمرِ لامپ­های آن است. امروزه لوسترهای متنوعی با لامپ­های کم­مصرفِ فلورسنت و LED ساخته می‌­شوند که علاوه بر سازگاری با محیط زیست و هزینۀ کمِ انرژی، عمرِ بالایی هم دارند. با استفاده از این لوسترها شما نیاز به تعویضِ مدامِ لامپ‌­ها نخواهید داشت. همچنین لامپ­های استفاده شده در لوسترهای کم‌مصرف، حرارتِ بسیار کمی از خود تولید می­کنند و باعثِ ایجادِ گرمای ناخواسته در محیط نمی­‌شوند.

بیشتر بخوانید: هر آن‌چیزی که باید درباره انواع لامپ نورپردازی داخلی بدانید

کلام آخر

انتخاب لوستر برای پذیرایی، از جملۀ مهم­ترین بخش­های طراحیِ دکوراسیونِ داخلی و طراحیِ نورپردازیِ خانه است. در این انتخاب شما طیفِ بسیار گستره‌­ای از انواع لوسترها را پیشِ رو دارید که باید با توجه به نکاتی ضروری، موردِ مناسب را از میان‌­شان انتخاب کنید. در این مقاله با هم ۵ مورد از اصلی­‌ترینِ نکات مهم انتخاب لوستر را مرور کردیم. امیدواریم خواندنِ این مقاله، به شما در انتخابِ لوستری زیبا، کارآمد و هماهنگ، برای اتاق پذیراییِ منزل­تان، کمک کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *